Use this url to cite ETD: https://hdl.handle.net/20.500.12512/107698
Application of Functional Additives for Quality Improvement of Fish Preparations and Heat Treated Products
Type of publication
type::text::thesis::master thesis
Title
Application of Functional Additives for Quality Improvement of Fish Preparations and Heat Treated Products
Other Title
Funkcionaliųjų priedų panaudojimas žuvies pusgaminių ir termiškai apdorotų gaminių kokybės gerinimui
Author
Fatima, Saba |
Advisor
Other(s)
Recenzentas / Reviewer | |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Extent
52 p.
Date Issued
2020
Abstract
The aim of this thesis is to applicate functional additives (rosemary and pomegranate) in order to improve the functionality, texture, viscosity and Shear Stress of semi-finished fish balls, analysis of sensory properties and acceptability of heat-treated fish balls and determine the correlation relations between the analyzed physio-chemical quality parameters.
Šio darbo tikslas - pritaikyti funkcinius priedus (rozmarino ir granatų ekstraktus), siekiant pagerinti žuvies pusgaminių ir virtinukų funkcionalumą, fizikinius cheminius rodiklius, juslines savybes ir priimtinumą.
Publisher
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
Other Identifier(s)
id-58946767
Language
Anglų / English (en)
Defended
Taip / Yes
Access Rights
Atviroji prieiga / Open Access