Options
Geriamųjų farmacinių formų su resveratroliu modeliavimas ir biofarmacinis vertinimas
Pivariūnaitė, Justė |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Šipailienė, Aušra | Komisijos narys / Committee Member |
Ragažinskienė, Ona | Komisijos narys / Committee Member |
Tyrimo tikslas: sumodeliuoti geriamąsias farmacines formas su resveratroliu ir pagalbinėmis medžiagomis, pasižyminčiomis pagerintomis vaistinės medžiagos atpalaidavimo charakteristikomis. Tyrimo objektas: kietosios kapsulės su resveratroliu Tyrimo metodai: kiekybinė resveratrolio analizė atlikta taikant UV spektrofotometrinį metodą. Kompleksų susidarymas tarp resveratrolio ir ciklodekstrinų vertintas FT-IR ir ESCh metodais. Tirpinimo testu įvertinta pagalbinių medžiagų įtaka resveratroliui. Pagamintų kapsulių kokybė įvertinta atliekant masės vienodumo, suirimo ir tirpumo in vitro testus. Tyrimo rezultatai: atrinktos pagalbinės medžiagos pasižymėjo resveratrolio tirpimo gerinimu. Pagamintų kapsulių masės vienodumo ir suirimo testo rezultatai atitiko Europos farmakopėjoje keliamus reikalavimus. Išvados: FT-IR ir ESCh analizės patvirtino resveratrolio ir ciklodekstrinų sąveiką. Resveratrolio tirpimo pagerėjimas stebėtas modelinėse kapsulėse su ciklodekstrinų ir Prosolv SMCC 50 mišiniais. Modelinių kapsulių tirpimo testų rezultatai patvirtino, kad tinkamai parinkti pagalbinių medžiagų mišiniai gerina resveratrolio tirpimo charakteristikas. Rekomendacijos: toliau analizuoti ciklodekstrinų poveikį resveratrolio tirpumui ir tirpimo kinetikai. Taip pat rekomenduojama atlikti tirpumo testą skirtingose akceptorinėse terpėse. Šie tyrimai leistų plačiau apžvelgti resveratrolio tirpumo kinetiką įvairesnėse terpėse.
The aim of the study: to model oral pharmaceutical forms with resveratrol and excipients with improved drug release characteristics Object of the research: capsules with resveratrol Research methods: quantitative analysis of resveratrol was performed using the UV spectrophotometric method. The formation of complexes between resveratrol and cyclodextrins was evaluated by FT-IR and HPLC methods. The influence of excipients on resveratrol was evaluated by the dissolution test. The quality of the manufactured capsules was evaluated by mass uniformity and disintegration tests. Research results: the selected excipients were characterized by improving the solubility of resveratrol. The results of the mass uniformity and disintegration test of the manufactured capsules met the requirements of the European Pharmacopoeia. Conclusions: FT-IR and HPLC analyzes confirmed the interaction between resveratrol and cyclodextrins. An improvement in resveratrol dissolution was observed in model capsules with mixtures of cyclodextrins and Prosolv SMCC 50. The results of model capsule dissolution tests confirmed that properly selected mixtures of excipients improve the dissolution characteristics of resveratrol. Recommendations: continue analysis of the effects of methyl-β-cyclodextrins on resveratrol solubility and dissolution kinetics. A solubility test in different acceptor media is also recommended. These studies would provide a broader overview of the solubility kinetics of resveratrol in a wider variety of media.