Įvairių maisto produktų panaudojimas viešąjame maitinime ir kokybės kontrolė
Mumgaudytė, Milda |
Juozaitis, Arūnas |
Zaborskienė, Gintarė | |
Šiame magistratūros baigiamajame darbe analizuojama viešojo maitinimo įmonių – restoranų „Terrazza“ ir „Apvalaus stalo klubas“ veikla. Lyginami jų klientams pateikiami meniu, dažniausiai pasirenkami patiekalai, jiems pagaminti sunaudojami produktų kiekiai, jų kokybė atitinkanti ES standartus ir saugos reikalavimus maisto produktams. Analizuojamos jų pajamos, gaunamos ne tik už maisto patiekalų pardavimą, bet ir kitas paslaugas. Glaustai aptariamos pagrindinės maisto grupės, jų cheminės savybės ir maistingumas, įvertinant jų naudą vartotojų sveikatai. Atliktas internetinis nuolatinių restoranų lankytojų apklausos tyrimas ir išsiaiškinti jiems rūpimi klausimai susiję su maisto kokybe ir kaloringumu, patiekalų gaminimo būdais ir informacijos apie patiekalų sudėtį pateikimu. Įvertinus visus aspektus, nustatyta, kad viešoji maitinimo įmonė - restoranas „Terrazza“ nežymiai lenkia restoraną „Apvalaus stalo klubas“, nes nepaisant meniu ir siūlomų patiekalų panašumo bei kokybės, gauna didesnį pelną už suteiktas paslaugas.
The activity of the public catering companies – restaurants „Terrazza“ and „Apvalaus stalo klubas“ is being analized in this final master‘s study. Menius for visitors, the most often ordered dishes, the quantity of food used to prepare these dishes, their quality which passes the standarts and the safety requirements of EU to provision are being compared. The profit realised not only from sold dishes but also other servise had been analysed. The main food groups, their chemical qualities and substantiality according to value of consumers‘ health are discussed briedly. An Internet research of constant restaurant visitors had been organized and the questions related to food quality, calories-sustaining, the ways of food preparations and presentations of information about the dish composition were explored. After the evaluation of all aspects, estimated that the public catering company – restaurant „Terrazza“ overtakes slightly the restaurant „Apvalaus stalo klubas“ because ignoring the similarity of menius, offered dishes and quality, the restaurant „Terrazza“ makes a better profit for its service.