Options
Pagrindinių maisto alergenų ir laktozės tyrimai valgomuosiuose leduose
Stancevičienė, Dovilė |
Recenzentas / Reviewer | |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Atsižvelgiant į maisto alergijų aktualumą visuomenėje šio darbo tikslas – išbandyti ir įvertinti kiekybiškai imunofermentinės analizės metodą (IFA), kai kurioms alergijas sukeliančioms medžiagoms nustatyti ledų gamybos procese. Tyrimo metu nustatyta kazeino koncentracija eksperimentiniuose sojos valgomųjų ledų mišinio mėginiuose, į kuriuos pridėta pieniškų valgomųjų ledų mišinio įvairiomis koncentracijomis. Nustatytas ir laktozės kiekis bei įvertinta kiekio priklausomybė tarp kazeino ir laktozės. Ryžių pieno pagrindu pagamintuose valgomuosiuose leduose nustatytas žemės riešutų likučių kiekis esant skirtingoms žemės riešutų chalvos koncentracijoms, bei sojos likučių kiekis esant skirtingoms sojos ledų mišinio koncentracijoms. Remiantis tyrimo rezultatais, atlikti teoriniai skaičiavimai, kurie gali būti naudingi gamybos alergenų valdyme.
According to the relevance of food allergies in the society the aim of this work paper - to try and quantified by ELISA method some allergies identify substances which cause ice-making process. The investigation established a concentration of casein in the experimental soy ice cream mixture samples containing added dairy ice cream mixture in varying concentrations. Identified amount of lactose and the estimated amount of correlation between the casein and lactose. In rice milk-based ice cream identified peanut residue levels at different peanut halva concentrations, and also soybean residue levels identified at different concentrations of soy ice cream mixture. Based on the research results, perform the theoretical calculations, which can be useful in the production of allergen management.