„Kapsulių su dažinių ciberžolių (Curcuma longa L.) šaknų ekstraktu gamybos sąlygų parinkimas“.
Nester, Milana |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Šipailienė, Aušra | Komisijos narys / Committee Member |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Pranckūnienė, Živilė | Komisijos narys / Committee Member |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Jakabsone, Aistė | Komisijos narys / Committee Member |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Tyrimo tikslas: Parinkti tinkamą gamybos technologiją, pagalbines medžiagas ir pagaminti kapsules su dažinių ciberžolių (Curcuma longa L.) šaknų ekstraktu bei naudojantis analizės metodais ištirti pagamintas kapsules. Darbo uždaviniai: Pagaminti kapsules su dažinių ciberžolių šaknų ekstraktu, parenkant optimalią kapsulių sudėtį ir technologiją, nustatyti bendrą polifenolinių junginių kiekį dažinės ciberžolės šaknų ekstrakto tiriamuosiuose mėginiuose. Naudojant analizės metodus, atlikti pagamintų kapsulių kokybės ir stabilumo vertinimą, parinkti pagamintų kapsulių laikymo būdą ir nustatyti tinkamumo laiką. Tyrimo objektas: Dažinių ciberžolių (Curcuma longa L.) šaknų ekstraktai, pagamintos kapsulės su dažinės ciberžolės šaknų ekstraktais. Metodai: Miltelių ir granuliatų technologinis vertinimas nustatant birumą, išbyrėjusių miltelių ir granuliatų kūgio kampą bei suberiamąjį tankį. Pagaminus kapsules įvertinta vidutinė kapsulių masė, nustatytas suirimo laikas. Stabilumui įvertinti, kapsulės laikytos 3 mėnesius skirtingomis laikymo sąlygomis - kambario temperatūroje, klimatinėje kameroje ir šaldytuve. Išanalizavus tyrimų rezultatus, nustatytas laikymo būdas ir tinkamumo laikas. Naudojant spektrofotometrijos metodą nustatytas bendras fenolinių junginių kiekis dažinės ciberžolės šaknų ekstraktuose. Rezultatai: Dėl prastų ekstrakto technologinių savybių paruoštas miltelių mišinys ir atliktas jo drėgnasis granuliavimas, kaip granuliuojantis skystis panaudotas išgrynintas vanduo. Atlikti kapsulių kokybės tyrimai parodė, kad kapsulės tenkina joms keliamus reikalavimus. Nustatytas tinkamiausias pagamintų kapsulių laikymo terminas yra 3 mėnesiai, o laikymo sąlygos kambario temperatūra. Bendro fenolinių junginių kiekis dažinės ciberžolės sausajame ekstrakte „Naturalin Bio - Resources“ nustatyta 17,48 GRE mg/g, o „TASTY HOME“ – 17,09 GRE mg/g. Išvados: Atlikus abiejų granuliatų su dažinės ciberžolės sausaisiais ekstraktais ir jais užpildytų kapsulių kokybės tyrimus nustatyta, kad pagamintos kapsulės atitinka Europos farmakopėjos keliamus reikalavimus kietoms vaistų formoms ir yra tinkamos tolimesniems tyrimams.
Project aim: Choose the right manufacturing technology, auxiliary materials and produce capsules with Curcuma longa extract which will be tested using analytical methods. Project tasks: Choose optimal composition and technology for capsules with Turmeric extract. Determine the total amount of polyphenolic compounds in test specimens of turmeric root extract. Using analytical methods evaluate the quality and stability of the manufactured capsules. Select the appropriate storage and determine the shelf life of the manufactured capsules. Research object: Dry turmeric extract and capsules with turmeric extract. Methods: Estimate technological properties of turmeric powder, such as powder flow, angle of repose and tap density. Assess technological properties of granules applying wet granulation method. The quality of produced capsules was evaluated by performing weight variation and disintegration tests. Physical stability tests of capsules with turmeric granules were accomplished using various storage temperature and humidity conditions - storing the capsules at room temperature, climate chamber, and refrigerator. The tests were performed over 3 months period of time. Using spectrophotometric method, the total amount of phenolic compounds in turmeric root powder was determined. Results: Due to the poor technological properties of the extract, a powder mixture was prepared and wet granulation was performed. Purified water was used as a wet binder. Tests of capsule quality showed that the capsules satisfy their requirements. The results of the stability study indicated that the most suitable storage conditions for capsules with granules of turmeric root powder are room temperature at 25±2 °C and 60±5%. relative humidity. The determination of the total amount of phenolic compounds showed that turmeric powder „Naturalin Bio - Resources“ has 17,48 GRE mg/g and „TASTY HOME“ – 17,09 GRE mg/g. Conclusion: The quality of the produced turmeric capsules was consistent with the requirements of the European Pharmacopoeia for solid dosage forms and they are suitable for further study and research.