Tanacetum vulgare L. lapų, žiedynų ir stiebų fenolinių junginių ir antioksidantinio aktyvumo tyrimas
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Paprastoji bitkrėslė (Tanacetum vulgare L.) – tai astrinių (Asteraceae Bercht. & J.Presl ) šeimai priklausantis, daugiametis žolinis augalas, plačiai paplitęs Lietuvoje. Darbe buvo ištirtas Lietuvoje natūraliai augančių Tanacetum vulgare L. lapų, žiedynų ir stiebų fenolinių junginių kiekio ir antioksidantinio aktyvumo įvairavimas augalo vegetacijos metu. Bendras fenolinių junginių kiekis, bendras flavonoidų kiekis ir antioksidantinis aktyvumas nustatyti spektrofotometriniais metodais. Fenolinių junginių kokybinė ir kiekybinė sudėtis nustatyta efektyviosios skysčių chromatografijos metodu.
Common tansy (Tanacetum vulgare L.) is a perennial, herbaceous plant of the Asteraceae family, widely distributed in Lithuania. The aim of the research: to investigate the phenolic cotent and antioxidant activity variation in Lithuania naturally growing T. vulgare L. leaves, inflorescences and stems extracts during the vegetation period. The total content of phenolic compounds, flavonoids and antioxidant activity is determined by spectrophotometric methods. The qualitative and quantitative evaluation of phenolic compounds is determined by high performance liquid chromatography analysis.