Vitamino C kokybinė ir kiekybinė analizė maisto papilduose.
Uščinaitė, Laima |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Darbo tikslas: Atlikti vitamino C kokybinį ir kiekybinį ir nustatymą maisto papilduose, pritaikant įvairius instrumentinės analizės metodus. Darbo uždaviniai: Atlikti askorbo rūgšties maisto papilduose kokybinę analizę. Nustatyti askorbo rūgšties kiekį įvairiuose maisto papilduose spektrofotometriniu metodu. Nustatyti askorbo rūgšties kiekį įvairiuose maisto papilduose titrimetriniu metodu. Palyginti rezultatus gautus spektrofotometriniu ir titrimetriniu analizių metodais su duomenimis pateiktais ant maisto papildo pakuotės. Tyrimo objektai ir metodai: šeši maisto papildai su vitaminu C įsigyti Lietuvos visuomenės vaistinėse. Tyrimui buvo pasirinkta vienkomponenčiai maisto papildai ir daugiakomponenčiai, kurių sudėtį papildo įvairus vitaminų kompleksas ir vaistinių augalų ekstraktai. Kokybiškai askorbo rūgštis buvo nustatoma pagal Europos farmakopėjos monografija (01/2011:0253). Kiekybiškai - spektrofotometriniu ir titrimetriniu metodais.
The aim of the work: To carry out quantitative and qualitative determination of vitamin C in food supplements, applying various methods of instrumental analysis. Tasks of the work: To perform qualitative analysis of ascorbic acid in food supplements. Determine the amount of ascorbic acid in various food supplements by spectrophotometric method. Determine the amount of ascorbic acid in various food supplements by titrimetric method. Compare the results obtained with spectrophotometric and titrimetric analysis methods with data provided on the food supplement package. Objects and methods of research: Six food supplements with vitamin C are available in Lithuanian public pharmacies. One-component food supplements and multicomponents have been selected for the study, complemented by a diverse vitamin complex and herbal extracts. Qualitative ascorbic acid was determined by the European Pharmacopoeia monograph (01/2011: 0253). Quantitatively - spectrophotometric and titrimetric methods.