Maisto saugos ir kokybės informacijos valdymo sistema UAB „ RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle
Urbaitytė, Vaida |
Stankevičienė, Marija |
Steponavičienė, Aušra | |
Darbo tikslas – išanalizuoti UAB „RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle įdiegtą maisto saugos ir kokybės informacinės sistemos valdymą. Baigiamojo magistrinio darbo tikslas buvo išanalizuoti UAB „RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle įdiegtą maisto saugos ir kokybės informacinės sistemos valdymą. Supažindinti su tinkle veikiančia maisto saugos ir kokybės sistema. Nustatyti šios sistemos trūkumus be privalumus. Išanalizuoti maisto produktų kelio iki pirkėjo etapus ir išanalizuoti kiekvieno etapo svarbą pirkėjui. Šiame darbe siekiama išanalizuoti prekybos centrų darbą bei darbuotojų kompetenciją atlikti jiems pavestas pareigas, visa tai galime matyti iš pirkėjų nusiskundimų bei kontrolinių laboratorinių tyrimų. Darbe stengiamasi parodyti kaip vadovaujamasi higienos normomis ar kitais teisė aktais kaip skleidžiama profesinė patirtis, įvertinama darbo vieta. Taip pat maisto kokybės kontrolės vykdymas, produkcijos kokybės vertinimas, darbas su informacinėmis technologijomis. Baigiamajame darbe išsamiai analizuojami maisto saugos ir kokybės ypatumai. Nagrinėjama maisto sauga bei produktų kokybės užtikrinimo etapai nuo prekių ir žaliavų priėmimo iki pirkėjo. Apžvelgiami maisto kokybės ir saugos terminai, maisto higienos reikalavimai, bendrieji kontrolės principai, standartinės veiklos programos. Darbo tikslas – išanalizuoti UAB „RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle įdiegtą maisto saugos ir kokybės informacinės sistemos valdymą. Tikslui įgyvendinti iškelti uždaviniai: 1. Išanalizuoti šios sistemos struktūrą; 2. Išanalizuoti sistemos valdymą; 3. Įvertinti priemones užtikrinančias maisto saugą ir kokybę: – prekių priėmimą, sandėliavimą ir išdėstymą prekybos salėje; – maisto produktų pateikimą pirkėjui; – priemones naudojamas produkto kokybei užtikrinti: a) gyvūninės kilmės produktai; b) negyvūninės kilmės produktai.
The aim - to analyze the company RIMI LITHUANIA shopping network, installed in food safety and quality of management information systems. Final master work was to analyze the company RIMI LITHUANIA shopping network, installed in food safety and quality of management information systems. To introduce a web-based food safety and quality systems. Identify weaknesses in the system without the advantages. Analyze food products to the buyer's side stages and analyze the importance of each stage to the buyer. . This work aims to analyze the work and the supermarket staff capacity to carry out their duties, all of which can be seen from the customer complaints and control of laboratory research. The paper tries to show how to follow hygiene rules or regulations as the dissemination of professional experience in assessing the work place. Also, food quality control enforcement, product quality assessment, work with information technology. Thesis is a detailed analysis of food quality and safety features. Issue of food safety and product quality assurance phases of the commodity to the buyer's acceptance. An overview of food quality and safety limits, food hygiene, general principles of control, standard operating software.