Maisto produktų ženklinimas ir vartotojų nuomonė
Barakauskaitė, Indrė |
Recenzentas / Reviewer | |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Daugiausia ženklinimo reikalavimų pažeidimų atvejų buvo nustatyta mėsos ir jos produktų grupėse. Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai buvo ant pakuočių netinkamai nurodytos sudedamosios dalys, alergenai ir netoleravimą sukeliančios medžiagos, tinkamumo vartoti terminas, pateikiama klaidinanti vartotojus ženklinimo informacija. Tyrimo metu paaiškėjo, kad 31 proc. apklaustųjų mažai žino apie maisto produktų ženklinimą. 64 proc. respondentų, nurodė, kad skaito tik kai kurių produktų etiketes, o apie maisto produktų etikečių nurodymus kažką girdėję yra 55 proc.
The most common violations were incorrect noted components, allergens and food intolerances provoked components, the expiration date, misleading information were also given for consumers. During the study we found that 31 % of respondents know little about food labelling. 64 % of respondents are reading just some labels, and about food labelling requirements are heard 55 % of consumers.