Racionų optimizavimas kompiuterine programa „Hybrimin® Futter 2008“ : mokomoji knyga
Date |
---|
2013 |
Laikotarpiu nuo 2013-06-06 iki 2113-06-30 prieinamas tik institucijos intranete. Pasibaigus laikotarpiui bus prieinama laisvai.
eLABa numeris LT-eLABa-0001:B.03~2013~ISBN_978-9955-15-281-1.
Leidinys aprobuotas LSMU VA Gyvulininkystės technologijos fakulteto tarybos posėdyje, 2013 m. gegužės 7 d. protokolo Nr. 12(61) ir LSMU Leidybos komisijos posėdyje, 2013 m. gegužės 30 d. protokolo Nr. 8/13.
Bibliogr.: p. 69
Mokomoji knyga parašyta Gyvulininkystės technologijos nuolatinių ir ištęstinių studijų, Veterinarinės medicinos ir Veterinarinės maisto saugos studentams, vadovaujantis gyvūnų mitybos normavimo disciplinos mokymo programa. Ja gali naudotis ir kitų žemės ūkio profilio aukštųjų mokyklų studentai. Mokomojoje knygoje pateikta informacija apie kompiuterinės šėrimo programos Hybrimin® Futter 2008 pagrindines funkcijas ir darbą su ja, sudarant racionus skirtingoms gyvūnų rūšims. Knygoje pateikiamos pašarų skirtingoms gyvūnų rūšims šėrimo normos ir Lietuvoje auginamų bei gyvūnų šėrimui naudojamų pašarų vidutinė energinė ir maistinė vertė. Manome, kad ši mokomoji knyga padės Gyvūnų mitybos discipliną studijuojantiems žemės ūkio aukštųjų mokyklų studentams vertinant žemės ūkio gyvūnų mitybos būklę bei sudarant jiems šėrimo racionus ir programą. Mokomoji knyga Gyvulininkystės technologijos nuolatinių ir ištęstinių studijų, Veterinarinės medicinos ir Veterinarinės maisto saugos studentams.
The present course book is based on the curriculum of Animal nutrition rationing and is dedicated to full-time and part-time students of Husbandry technology, Veterinary medicine, and Veterinary food safety. Students of further higher education programs in agriculture may make use of the course book as well. The course book contains information on main functions of the software HYBRIMIN® Futter 2008, and instructions how to use the software when formulating diets for various farm animals. In the course book, feeding recommendations for various farm animals as well as energy and feed value of various feedstuffs produced in Lithuania and used for animal nutrition are provided. The authors expect that the course book will provide students of higher education programs in agriculture when studying the course of animal nutrition with additional tools to assess the nutritional status of farm animals, to formulate and optimize diets as well as to compile feeding programs.