Sanitarija maisto įmonėse : mokomoji knyga
Date |
---|
2023-11-28 |
Aprobavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos Veterinarijos fakulteto taryba ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Leidybos komisija 2023-09-25. Protokolas Nr. 10/2023.
Bibliografija p. 70-71
Recenzentai: Gintarė Zaborskienė, Alvydas Malakauskas
Sveikas ir saugus maistas yra pagrindinis visuomenės iškeltas uždavinys maisto perdirbimo įmonėms. Šiam uždaviniui įvykdyti kiekviena maisto įmonė privalo užtikrinti tinkamą maisto įmonės sanitarijos programą. sanitarija maisto įmonėse apima ne tik maisto ruošimo higieną, įrenginių švarą ir darbuotojų asmens higieną. Siekiant užtikrinti, kad gaminama produkcija būtų saugi vartotojams, privaloma atsižvelgti į reikalavimus dėl įmonės išorinės aplinkos, įmonės patalpų, naudojamos įrangos išdėstymo, priežiūros (valymo ir dezinfekavimo), atliekų tvarkymo ir kenkėjų kontrolės. [...]. Mokomoji knyga „Sanitarija maisto įmonėse“ skirta ne tik LSMU Veterinarijos akademijos Veterinarijos fakulteto, Maisto saugos, Maisto mokslo ir Veterinarinės medicinos studijų programų studentams, kurie studijų metu supažindinami su sanitarija maisto įmonėse, bet ir visiems, kurie domisi, kaip užtikrinama ir kontroliuojama sanitarija maisto įmonėse. Šioje mokomojoje knygoje pateikta informacija gali būti naudojama mokymui ir mokymuisi. [...].