Use this url to cite Standard: https://hdl.handle.net/20.500.12512/177931
Juslinė analizė. Metodika. Nurodymai, kaip ruošti mėginius, kurių tiesiogiai negalima tirti jusline analize (tapatus ISO 5497:1982)
ID
623081
Reference
LST ISO 5497:1998
Original Reference
ISO 5497:1982
LT Reference
LST ISO 5497:2004
Title
Juslinė analizė. Metodika. Nurodymai, kaip ruošti mėginius, kurių tiesiogiai negalima tirti jusline analize (tapatus ISO 5497:1982)
Other Title
Sensory analysis. Methodology. Guidelines for the preparation of samples for which direct sensory analysis is not fesible (ISO 5497:1982, identical)
Contributor
Lietuvos standartizacijos departamentas
Date Issued
1998-01-30
Date LT Issued
2004-06-11
Technical Committee
TK 51 Maisto analizė
Foreign Technical Committee
ISO/TC 34/SC 12 Juslinė analizė
Subject
No | Subject |
---|---|
67.240 | Juslinė analizė |
Abstract
Šiame standarte aprašyti maisto produktų, kurių negalima tiesiogiai jusliškai ištirti arba dėl jų skonio ir kvapo intensyvumo, arba dėl jų fizinės būklės (klampumo, spalvos, miltingumo ir kt.), mėginių paruošimo nurodymai. Jis ypač taikytinas intensyvaus skonio ir kvapo mėginiams (tokiems kaip prieskoniai ir pagardai) ir labai koncentruotų produktų mėginiams (sirupams, ekstraktams) tirti. Jis netaikomas tokių produktų, kurie tradiciškai vartojami sudrėkinus, užplikius ar nuovirų pavidalu (pvz., kavos, arbatos, vaistažolių), mėginiams ruošti
Document
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 3 | |
en | 2 |
Active
Taip / Yes
Date of Submission
2024-10-08