Use this url to cite Standard: https://hdl.handle.net/20.500.12512/189188
Maisto grandinės mikrobiologija. Bendrasis salmonelių aptikimo, skaičiavimo ir serotipavimo metodas. 1 dalis. Salmonelių (Salmonella spp.) aptikimas (ISO 6579-1:2017)
ID
638107
Reference
LST EN ISO 6579-1:2017
Original Reference
EN ISO 6579-1:2017
LT Reference
LST EN ISO 6579-1:2017
Title
Maisto grandinės mikrobiologija. Bendrasis salmonelių aptikimo, skaičiavimo ir serotipavimo metodas. 1 dalis. Salmonelių (Salmonella spp.) aptikimas (ISO 6579-1:2017)
Other Title
Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection, enumeration and serotyping of Salmonella - Part 1: Detection of Salmonella spp. (ISO 6579-1:2017)
Contributor
Lietuvos standartizacijos departamentas
Date Issued
2017-05-31
Date LT Issued
2017-11-30
Technical Committee
TK 51 Maisto analizė
Foreign Technical Committee
CEN/TC 463 Maisto grandinės mikrobiologija, CEN/TC 275 Maisto analizė. Bendrieji metodai
Subject
No | Subject |
---|---|
07.100.30 | Maisto mikrobiologija |
Abstract
Šis tarptautinis standartas nurodo bendrąjį salmonelių nustatymo metodą. Standartas skirtas: – maistui ir pašarams; – aplinkos, kurioje gaminami ar tvarkomi maisto produktai, tyrimui; – pirminio gamybos etapo mėginiams, tokiems kaip išmatos, dulkės ir tamponai. Šiuo bendruoju metodu siekiama aptikti daugelį salmonelių serotipų. Kai kuriems konkretiems serovarams aptikti gali prireikti papildomų veiksmų auginant. Salmonella Typhi ir Salmonella Paratyphi aptikimo procedūra aprašyta D priede. Atrankioji gausinimo terpė – modifikuotas pusiau standus Rappaport-Vasiliadis (MSRV) agaras – skirtas judrioms salmonelėms ir netinka nejudrių salmonelių padermėms aptikti
Document
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 55 | |
en | 52 |
Active
Taip / Yes
Date of Submission
2024-02-22