Maisto ir pašarų mikrobiologija. Bendrasis mielių ir pelėsinių grybų skaičiavimo metodas. 2 dalis. Kolonijų skaičiavimo būdas produktuose, kurių vandens aktyvumas yra 0,95 arba mažesnis (tapatus ISO 21527-2:2008)
No | Subject |
---|---|
07.100.30 | Maisto mikrobiologija |
Šioje ISO 21527 dalyje pateiktas bendrasis metodas gyvybingoms osmofilinėms mielėms ir kserofiliniams pelėsiniams grybams skaičiuoti maisto produktuose ir pašaruose, kurių vandens aktyvumas yra 0,95 arba mažesnis (džiovinti vaisiai, tortai, džemai, džiovinta mėsa, sūdyta žuvis, grūdai ir grūdų produktai, miltai, riešutai, prieskoniai bei pagardai ir kt. [A priedas]), kolonijų skaičiavimo 25 °C ± 1 °C temperatūroje būdu ([3] nuoroda). Ši ISO 21527 dalis netaikoma dehidratuotiems produktams, kurių vandens aktyvumas yra 0,60 arba mažesnis (dehidratuoti grūdai, riebūs produktai, prieskoniai, ankštiniai augalai, sėklos, tirpių gėrimų milteliai, džiovinti produktai gyvūnams ir kt.) bei pelėsinių grybų sporoms skaičiuoti ([3] nuoroda). Šios ISO 21527 dalies taikymo sritis neapima nei grybinės floros identifikavimo, nei maisto produktų tyrimų dėl mikotoksinų. Metodas, nurodytas šioje ISO 21527 dalyje, netinkamas halofiliniams kserofiliniams grybams (t.°y. Polypaecilum pisce, Basipetospora halophila), kurie gali būti randami džiovintoje žuvyje, skaičiuoti
Document | Language | Pages |
---|---|---|
lt | 8 | |
en | 9 |