Maisto medžiagų virškinamumas naudojant fermentinių preparatų priedus dėsliųjų vištų lesaluose
Author | Affiliation |
---|---|
Baranauskas, Stanislovas |
Date |
---|
2000-10-02 |
Bibliogr.: p. 91
Straipsnyje pateikiami bei analizuojami atliktų bandymų rezultati, kurie gauti AB "Girelės paukštyne" su Hisex brown kroso vištomis. Standartiniuose vištų lesaluose buvo panaudoti fermentiniai preparatai celoviridinas G20X bei lizosubtilinas G10X, pagaminti AB "Biosintezė". Nustatyta, kad panaudojus fermentinius preparatus padidėja lesalo maisto medžiagų virškinamumas: organinių medžiagų − 1,67-4,11%, žaliųjų proteinų − 0,41-3,84%, žaliųjų riebalų − 0,56-2,83%, žaliosios ląstelienos − 0,75-4,13%. Įvadas. Kviečiai, kukurūzai, miežiai − pagrindinės lesalų kultūros, iš kurių žemės ūkio paukščiai gauna daugiausia angliavandenių. [...].
Research was carried out in the poultry plant "Girelės paukštynas". Hisex brown cross layers were used for the investigation. Ferment preparations Celoviridin G20X and Lizosubtilin G10X (manufactured by JSC "Biosintezė") were administered in standard feed for layers. After use of ferment preparation an increase of digestibility of feed was determined: organic matters by 1,67-4,11%, crude protein by 0,41-3,84%, crude fat by 0,56-2,83%, crude fibre by 0,75-4,13%.