Use this url to cite publication: https://hdl.handle.net/20.500.12512/77901
Options
Ikimokyklinių ugdymo įstaigų vaikų, sergančių maisto alergija, mitybos ypatumai / Milda Krušaitė; Darbo vadovas: R. Budreckienė
Type of publication
Straipsnis recenzuojamoje Lietuvos tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed Lithuanian international conference proceedings (P1e)
Title
Ikimokyklinių ugdymo įstaigų vaikų, sergančių maisto alergija, mitybos ypatumai / Milda Krušaitė; Darbo vadovas: R. Budreckienė
Other Title
Nutrition peculiarities of children in preschool educational institutions who have food allergy.
Publisher (trusted)
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija
Date Issued
2013
Extent
p. 27-30 : pav., lent.
Is part of
XLI studentų tarptautinė mokslinė konferencija : konferencijos medžiaga = XLI International students scientific conference : abstracts / Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija. Studentų mokslinė draugija ; [Sudarytojas: Algirdas Černauskas]. Kaunas : Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija, 2013. ISBN 9789955152705.
Version
Originalus / Original
Description
ISBN 978-9955-15-270-5.
Bibliogr.: p. 30
Field of Science
Abstract
Maisto produktų, galinčių sukelti alergines reakcijas, skaičius didėja, sunkių alerginių reakcijų gausėja, tačiau patikimos informacijos, nusakančios tikslų šios problemos mastą, trūksta. Alergijos maistui paplitimas tarp vaikų, ypač jaunesniojo amžiaus, taip pat kelia didelį susidomėjimą, kadangi atliktų tyrimų duomenimis jis yra didesnis nei tarp suaugusiųjų. kartu su visomis socialinėmis ir ekonominėmis pasekmėmis bei poveikiu visuomenės sveikatai, alerginių reakcijų maisto produktams prevencija ir gydymas tampa didžiuliu iššūkiu mokslininkams, medikams, politikams, visuomenei. [...]. Darbo tikslas. palyginti alergiškų ir nealergiškų vaikų mitybos ypatumus skirtingose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. [...].
The purpose of the work. To compare the nutrition peculiarities of children who are allergic and who are not in the different preschoool education institutions. The object of the analysis. The pupils of Kaunas preschool education institutions. There were established. the children of control group in Kaunas preschool education institutions get more various foodstuffs in comparison with the pupils of examined group. The quantity of proteins and fats in the ration of control group (4-7 years) is bigger (55.75±3.00 g – 69.41±2.20 g – fats) than in the daily menu of the children in the examined group (41.92±2.08 g – proteins and 47.34±4.01 g – fats). [...].
Type of document
type::text::conference output::conference proceedings::conference paper
ISBN (of the container)
9789955152705
Other Identifier(s)
(LSMU ALMA)990000635110107106
Coverage Spatial
Lietuva / Lithuania (LT)
Language
Lietuvių / Lithuanian (lt)
Affiliation(s)