Ikimokyklinių ugdymo įstaigų vaikų, sergančių maisto alergija, mitybos ypatumai
Author | Affiliation |
---|---|
Date |
---|
2013 |
ISBN 978-9955-15-270-5.
Bibliogr.: p. 30
Maisto produktų, galinčių sukelti alergines reakcijas, skaičius didėja, sunkių alerginių reakcijų gausėja, tačiau patikimos informacijos, nusakančios tikslų šios problemos mastą, trūksta. Alergijos maistui paplitimas tarp vaikų, ypač jaunesniojo amžiaus, taip pat kelia didelį susidomėjimą, kadangi atliktų tyrimų duomenimis jis yra didesnis nei tarp suaugusiųjų. kartu su visomis socialinėmis ir ekonominėmis pasekmėmis bei poveikiu visuomenės sveikatai, alerginių reakcijų maisto produktams prevencija ir gydymas tampa didžiuliu iššūkiu mokslininkams, medikams, politikams, visuomenei. [...]. Darbo tikslas. palyginti alergiškų ir nealergiškų vaikų mitybos ypatumus skirtingose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. [...].
The purpose of the work. To compare the nutrition peculiarities of children who are allergic and who are not in the different preschoool education institutions. The object of the analysis. The pupils of Kaunas preschool education institutions. There were established. the children of control group in Kaunas preschool education institutions get more various foodstuffs in comparison with the pupils of examined group. The quantity of proteins and fats in the ration of control group (4-7 years) is bigger (55.75±3.00 g – 69.41±2.20 g – fats) than in the daily menu of the children in the examined group (41.92±2.08 g – proteins and 47.34±4.01 g – fats). [...].