Use this url to cite publication: https://hdl.handle.net/20.500.12512/11233
Einfluss der Zugabe vom Fettinjektion auf chemische Zusammensetzung und physikochemische Merkmale des Pferdefleisches, das mit verschiedenen Gefrierverfahren behandelt wurde
Type of publication
Straipsnis kitoje duomenų bazėje / Article in other database (S4)
Author(s)
Author | Affiliation |
---|---|
Kondratowicz, Jacek | |
Title
Einfluss der Zugabe vom Fettinjektion auf chemische Zusammensetzung und physikochemische Merkmale des Pferdefleisches, das mit verschiedenen Gefrierverfahren behandelt wurde
Jacek Kondratowicz, Tomasz Bąk, Paulius Matusevičius
Other Title
Riebalų injekcijos įtaka arklienos, apdorotos įvairiais šaldymo būdais cheminei sudėčiai ir fizikiniams – cheminiams pokyčiams
Publisher (trusted)
Lietuvos veterinarijos akademija
Is Referenced by
Date Issued
Date |
---|
2002 |
Extent
p. 83-87.
Is part of
Veterinarija ir zootechnika. Kaunas : Lietuvos veterinarijos akademija, 2002, t. 17(39).
Version
Originalus / Original
Series/Report no.
Zootechnika
Abstract
Tyrimo metu į arklieną įterpta riebalų bei nustatyta skirtingų šaldymo metodų įtaka cheminei arklienos sudėčiai ir fizikiniams – cheminiams jos pokyčiams. Įterpus į mėsą riebalų, ištirti tiriamieji ir kontroliniai ilgiausiojo nugaros raumens mėginiai. Mėsa vėdinimo kameroje dviejų pakopų metodu šaldyta naudojant suskystintą anglies dioksidą. Arklienoje, į kurią įterpta riebalų, buvo daugiau sausųjų medžiagų ir gerokai mažiau baltymų ir riebalų negu mėsoje, neapdorotoje šiuo metodu. Parinktas užšaldymo būdas ir mėsos rūšis neturėjo esminės įtakos atšildytos mėsos pH. Nustatyta, kad tiriamųjų mėsos mėginių spalva buvo ne tokia intensyvi ir pasižymėjo geresnėmis higroskopinėmis savybėmis, palyginti su kontroliniais mėsos mėginiais.
Type of document
type::text::journal::journal article::research article
ISSN (of the container)
1392-2130
Other Identifier(s)
(LSMU ALMA)990000759100107106
Coverage Spatial
Lietuva / Lithuania (LT)
Language
Vokiečių / German (de)
Bibliographic Details
10