Options
Pakavimo būdo įtaka šalto rūkymo Atlantinių lašišų (Salmo salar) produktų saugos ir kokybės rodikliams skirtingais jų tinkamumo vartoti laikotarpiais
Matukaitis, Viktoras |
Recenzentas / Reviewer | |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Tyrimo metu buvo kiekvienam pakavimo būdui įvertinti tirta po 20 šalto rūkymo taltinių lašišų filė mėginių. Vieną mėginį sudarė 200 gramų mažmeninė pakuotė. Ištirta 4 etapų mėginiai (0-6-12-18 dienų po supakavimo). Iš viso mikrobiologiniai ir cheminiai rodikliai buvo tirti 240 mėginių: iš jų 80 kontrolinės grupės mėginių, supakuotų atmosferos dujų aplinkoje, 80 apsauginėse dujose supakuotų mėginių, 80 vakuume supakuotų mėginių. Buvo tirti mikrobiologiniai rodikliai: aerobinių kolonijų skaičius, koliforminių bakterijų skaičius, L.monocytogenes skaičius, E.coli skaičius ir cheminiai rodikliai: drėgmės ir druskos kiekis.
During research time 20 samples of each packing method in four different shelf life stages were analyzed. One sample consists of a 200 gram retail package. Samples were analyzed during four different shelf life stages (0-6-12-18 days after packaging). Total 240 samples, including 80 samples of control group packed in atmosphere gas, 80 samples packed in modified atmosphere, 80 vacuum packed samples were analyzed for microbiological and chemical parameters according to the standard procedures. Therefore, microbiological parameters: aerobic microorganisms, coliformic bacteria, L.monocytogenes, E.coli and chemical parameters: humidity and salt quantity were analyzed during this study.