Kviečiame dalyvauti II-oje tarptautinėje konferencijoje „One Health: Challenges for Food Safety“, kurią organizuoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos Maisto saugos ir kokybės katedra. Šiais metais konferencija orientuota į maisto saugą technologiniu požiūriu.
Pagrindinės tematikos:
- Toksiškos ir kenksmingos medžiagos maiste
- Maisto fermentacija
- Maisto šalutinių produktų ir atliekų valorizavimas
- Funkcinis maistas
- Tvarios maisto pakuotės
Data: 2025 m. balandžio 30 d.
Vieta: nuotoliu („Teams” platoforma)
Kalba: renginys vyks anglų kalba.
Konferencijos programa bus paskelbta netrukus.
Organizacinio komiteto vardu kviečiame dalyvauti skaitant žodinius pranešimus bei teikti pranešimų santraukas iki 2025 m. kovo 17 d. el.paštu food.safety@lsmu.lt. Reikalavimus pranešimų santraukoms rasite čia.
Pranešimas apie santraukų priėmimą bus skelbiamas 2025 m. balandžio 7 d.
Daugiau informacijos apie konferenciją rasite ČIA.
Organizacinis komitetas:
- Pirmininkė – prof. Dr. Loreta Šernienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
- Prof. Dr. Mindaugas Malakauskas, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
- Prof. Dr. Gintarė Zaborskienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
- Doc. Dr. Aistė Kabašinskienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuva
- Doc. Dr. Aleksandr Novoslavskij, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
- Doc. Dr. Kristina Kondrotienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
- Lekt. dr. Vita Lėlė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas,
- Elvidas Aleksandrovas, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
Mokslinis komitetas:
- Prof. Dr. Loreta Šernienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuva
- Prof. Dr. Gintarė Zaborskienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuva
- Prof. Dr. Elena Bartkienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuva
- Prof. Malgorzata Korzeniowska, Vroclavo aplinkos ir gyvybės mokslų universitetas, Biotechnologijos ir maisto mokslų fakultetas, Funkcinių maisto produktų kūrimo katedra, Lenkija
- Assoc. Prof. dr. Kristina Kondrotienė, Maisto saugos ir kokybės katedra, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuva
- Assoc. Prof. Saeid Karkehabadi, Švedijos žemės ūkio mokslų universitetas, Molekulinių mokslų katedra, Upsala, Švedija
- Dr. Eglė Kudirkienė, Bakterijų, parazitų ir grybų skyrius, Statens Serum Institut, Danija