Prof. Viliaus Grabausko knygos „Reformų verpetuose“ pristatymas

< Grįžti
15:00-17:00

Kviečiame Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) bendruomenę į profesoriaus Viliaus Grabausko knygos pristatymą „Reformų verpetuose“, kuris vyks LSMU Emanuelio Levino centre.

Prof. Viliui Grabauskui teko vadovauti Universitetui viltingu, bet ypač nelengvu metu –  atsikuriant Lietuvos valstybei. Permainų laikas yra sunkus, ne visiems pakeliamas išbandymas. Neišvengiamo virsmo sumaišties sūkuryje reikia turėti aiškią ateities viziją, tvirtai jos  laikytis  ir žinoti, į ką lygiuojamasi. Prof. V. Grabauskas, pasinaudojęs savosios Alma mater suteiktomis galimybėmis, solidžia tarptautine mokslo ir bendravimo patirtimi,  remiamas  komandos, atlaikė šį išbandymą ir tapo vienu iš pagrindinių aukštojo medicinos mokslo Kaune architektų.

Šioje knygoje sudėti prisiminimai leidžia geriau suprasti LSMU istoriją, atskleidžia motyvaciją ir užkulisius priimant vieną ar kitą sprendimą. Archyvuose sukaupti dokumentai atspindi tik faktus. Prisiminimai faktus sušildo ir padaro suprantamesnius.

Prof. V. Grabausko prisiminimų knyga „Reformų verpetuose“ – seniai lauktas leidinys, atskleidžiantis daugiau pamirštos arba nežinomos LSMU istorijos. Visi praeitį prisimename su subjektyvumo prieskoniu, todėl informacija, gauta iš pirmųjų lūpų, o ne iš  stebėtojų, yra pati vertingiausia.