Svajoji apie ateities studijas? Susitiksime LSMU!

2023-07-11
< Grįžti

Svajojantys apie studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) šiemet gali rinktis iš 13 pirmosios pakopos ir 4 vientisųjų studijų programų.

Pirmosios pakopos studijos Universitete trunka 3 – 4 metus, suteikiamas bakalauro laipsnis, vientisųjų studijų trukmė – 5-6 metai, suteikiamas magistro laipsnis.

Gerai išlaikyti valstybiniai brandos egzaminai gali tapti patikimu laipteliu, padėsiančiu pasiekti studijas LSMU.

Studijos LSMU – puikus pasirinkimas gabiausiems šalies jaunuoliams – tačiau Universiteto durys atviros ir tiems, kurie egzaminus išlaikys ne vien šimtukais.

LSMU rengia visą sveikatos priežiūros profesionalų komandą: gydytojus, slaugytojus, farmacininkus, reabilitacijos, visuomenės sveikatos, veterinarijos, gyvūnų mokslų, maisto, pašarų gamybos bei saugos ir kitus specialistus.

Kad ir kokią programą rinksitės, studijų šiame specializuotame universitete akcentas – žmogaus ir gyvūno sveikata.

Šių metų pagrindiniai reikalavimai

Ketinantys siekti valstybės finansuojamos studijų vietos (vsf) turi atitikti mokymosi rezultatų minimalius rodiklius: ne mažiau kaip trys išlaikyti valstybiniai brandos egzaminai ir penkių dalykų geriausių metinių įvertinimų aritmetinis vidurkis – ne mažesnis kaip 7.

Siekiant valstybės nefinansuojamos vietos, reikės būti išlaikius bent vieną valstybinį brandos egzaminą, o konkursinis balas turi būti ne mažesnis kaip 5,4.

Visgi, stojant į kai kurias LSMU vientisųjų studijų programas, kartelė siekiantiems tiek finansuojamos, tiek ir nefinansuojamos vietos – aukštesnė: konkurse į Medicinos ir Odontologijos studijų programas gali dalyvauti tik surinkusieji ne mažesnį nei 6,5 konkursinį balą ir atitinkantys mokymosi rezultatų minimalius rodiklius.

Pagrindinio priėmimo etapo prašymus stojantieji LAMA BPO informacinėje sistemoje www.lamabpo.lt galės registruoti iki liepos 28 d. 12 val. Šio etapo rezultatai, t. y. kvietimas studijuoti bus skelbiamas rugpjūčio 2 d. iki 12 val.

Pasirinkusiems tam tikras studijas – finansinės paskatos

Stojantiesiems į kai kurias studijų programas numatytos valstybės arba Universiteto paskatos.

2023 / 2024 mokslo metais į Farmacijos studijų programą įstojusiems pirmakursiams bus skiriama vienkartinė Jaunojo farmacininko stipendija, kurios dydis sieks 300 ar 500 Eur. Ši stipendija bus skiriama pirmakursiams, įstojusiems į valstybės finansuojamas ir į nefinansuojamas studijų vietas, atsižvelgiant į stojimo ir studijų rezultatus bei kitus atrankos kriterijus.

Pasirinkę ir įstoję į Gyvūnų mokslo, Maisto mokslo  ir Veterinarinės medicinos studijų programų valstybės finansuojamas vietas, galės pretenduoti į  Žemės ūkio ministerijos tikslines skatinamąsias stipendijas, kurios numatytos visam studijų laikotarpiui.

Daugiau informacijos apie studijas LSMU: Priėmimas