Valstybės dienos proga – apdovanojimai LSMU profesoriams iš Prezidento rankų

2023-07-07
< Grįžti

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Apdovanojimų ceremonijoje skambėjo ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorių vardai. 

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanotas gydytojas akušeris ginekologas, medicinos mokslų daktaras, LSMU Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovas prof. Mindaugas Kliučinskas – už indėlį į Lietuvos medicinos mokslą, už administracinį darbą, užtikrinantį klinikinės veiklos, studijų ir mokslo vienovę.

Taip pat Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi Prezidentas apdovanojo prof. Virgilijų Ulozą – gydytoją, habilituotą mokslų daktarą, LSMU Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos Laringologijos sektoriaus vadovą – už ilgametį reikšmingą indėlį į Lietuvos medicinos mokslą, už inovacijų diegimą klinikinėje praktikoje ir jų tarptautinę sklaidą.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos / Robertas Dačkus

„Į įvairias iniciatyvas susibūrę arba savo atsakomybės srityse nuostabių darbų nuveikę piliečiai yra šių dienų valstybės kūrėjai, keičiantys istoriją. Valstybės diena yra visų jų, visų Jūsų šventė. Man didelė garbė įteikti Jums valstybės apdovanojimus, kuriais išreiškiame ne tik pagarbą iškiliems Lietuvos kūrėjams, bet ir pasididžiavimą savo valstybe“, – susirinkusiems sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad ceremonijoje apdovanoti Lietuvos ir užsienio piliečiai įvairiausiose visuomenės gyvenimo srityse pasiekė reikšmingų aukštumų, savo darbais tarnauja žmonėms, yra neįkainojamas pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis daugeliui.  Šalies vadovas padėkojo, kad savo šviesiais ir gražiais darbais jie nenustoja kurti ir brandinti Lietuvos valstybės.

Prezidento dekretu šią dieną iš viso apdovanoti 76 asmenys.

Pagarbos duoklė – ir Kaune bei Kauno rajone

LSMU vardas skambėjo ir Kaune bei pakaunėje vykusiose Valstybės dienos iškilmėse.

Šventėje pagerbtas ir Kauno miesto garbės piliečiu paskelbtas Universiteto rektorius prof. dr. Rimantas Benetis. Rektorius apdovanotas už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais bei veikla sveikatos srityje.

Pagerbiant iškilias Kaunui nusipelniusias asmenybes, 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas įteiktas LSMU ligoninės Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovei, gydytojai kardiologei dr. Olivijai Dobilienei.

Valstybės dienos proga Kauno miesto ir Kauno rajono garbės ženklais apdovanoti trys Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės atstovai:

1-ojo lygio Kauno rajono Garbės ženklu už ypatingus nuopelnus medicinai, mokslui, inovatyvius vadovavimo sprendimus, žinių apie širdies nepakankamumą sklaidą, visuomenės edukaciją įvertinta LSMU profesorė dr. Diana Žaliaduonytė, gydytoja kardiologė, LSMU Kauno ligoninės direktorė medicinai.

2-ojo laipsnio Kauno miesto Santakos garbės ženklas už ypatingus nuopelnus medicinai ir ilgametį labai gerą darbą skirtas LSMU Kauno ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjai gydytojai Liucijai Juodžiūnienei.

3-iojo laipsnio Kauno miesto Santakos garbės ženklu už ypatingus nuopelnus medicinai ir labai gerą darbą apdovanotas Justinas Dzidzevičius, LSMU Kauno ligoninės direktoriaus medicinai pavaduotojas.