Praūžė LSMU kultūros savaitė 2024 „Menas gyventi“

2024-05-20
< Grįžti

Gegužės 13-17 dienomis Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) tradiciškai vyko kultūros savaitė, skirta sutelkti Universiteto bendruomenę, pakviesti ją išeiti iš rutinos bei įsitraukti į kultūrinės edukacijos veiklas.

Renginį organizavusios LSMU Komunikacijos tarnybos vadovės Laimos Zakaraitės teigimu, pavasaris akademiniame pasaulyje – itin intensyvus metas, tad šis renginys suteikė galimybę stabtelėti, skirti daugiau laiko sau bei geriau pažinti kitus.

„Universitetas – didelė organizacija, kurioje dirba ir mokosi tūkstančiai įdomių žmonių, tačiau dažnai dėl skubėjimo pamirštame vienas kitą pakalbinti, nusišypsoti. Šiuo jau tradicija tapusiu renginiu norėjome sutelkti bendruomenę, suteikti galimybę bent trumpam atsitraukti nuo darbų ir prisiminti, kad esame komanda ne tik kasdieniuose profesiniuose projektuose, bet ir už jų ribų“, – kalbėjo Komunikacijos tarnybos vadovė.

Šių metų kultūros savaitės tema „Menas gyventi“ kvietė iš naujo pamilti gyvenimą ir prisiminti, kaip svarbu vertinti kiekvieną akimirką. Renginio metu bendruomenės nariai mokėsi geriau pažinti save, atrasti balansą tarp darbo ir poilsio, išlikti ramiais dinamiškose šiuolaikinėse situacijose, pasirūpinti psichine ir fizine savo gerove.

Sudarant šių metų programą siekta, kad renginiai būtų įdomūs visiems bendruomenės nariams, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar profesijos. Tarp surengtų veiklų – bendruomenės pietūs, ekskursijos po nepažintus Universiteto objektus, praktinės dirbtuvės, seminarai, žaidimai.

Šių metų renginys buvo išskirtinis tuo, kad LSMU alumnai bendruomenei dovanojo net dvi dienas trukusį interaktyvių dirbtuvių ciklą „Menas gyventi dinamiškose šiuolaikinėse gyvenimo sąlygose”. Jo metu apžvelgtos aštuonios skirtingos meno gyventi sferos.

„LSMU alumnai yra didelė ir reikšminga Universiteto dalis. Absolventai, įgiję diplomą, nenutraukia ryšio su Universitetu, tačiau santykis su organizacija pasikeičia. Alumnai tampa mūsų partneriais, patarėjais, jaunosios kartos studentų mentoriais, jie dalijasi savo ekspertinėmis žiniomis, įsitraukia į įvairius projektus bei iniciatyvas. Šis prasmingas bendradarbiavimas prisideda prie strateginių Universiteto tikslų įgyvendinimo“, – sakė renginio organizatorė.

Galerija