profesinė perspektyva
Maisto saugos specialistus Lietuvoje rengia vienintelis LSMU Veterinarijos fakultetas. Tai specialistai – maisto srities ekspertai, kurių laukia tiek didžiosios, tiek mažosios privačios maisto perdirbimo įmonės, mokslo ir mokymo įstaigos, valstybinės ir tarptautinės institucijos, laboratorijos.
Tapę maisto saugos specialistais, išmanysite maisto gamybos technologų įtaką produkcijos saugai, gebėsite vertinti ir taikyti naujas maisto žaliavų ir produktų gavybos, ruošimo, perdirbimo ir saugojimo technologijas, analizuoti jų ryšį su maisto sauga ir visuomenės sveikata. Įgysite žinių užkrečiamųjų ir neužkrečiamųjų ligų srityse ir mokėsite taikyti populiacinių tyrimų metodus.
Maisto saugos specialistai dirba gyvūninių ir augalinių maisto produktų saugos užtikrinimo grandyse, maisto įmonėse, prekybos centruose, viešojo maitinimo įmonėse. Taip pat jie gali dirbti visuomenės sveikatos specialisto darbą įvairaus lygio valstybinėse ir tarptautinėse institucijose, mokslo ir mokymo įstaigose, laboratorijose, Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje bei jai pavaldžiose institucijose, visuomenės sveikatos centruose ir kt.